Įdomi ir svarbi patirtis

  • Paskelbė : Sandra Jociuvienė
  • Paskelbta: 2022-11-07
  • Kategorija: Aktualijos

vyksta respublikinis skaitovų konkursas. Šiais metais jame dalyvavo 5 klasės mokinys Nojus Skripinec su pasirinkta ištrauka iš Kazio Sajos pasakos ,,Mano tėvas karalius" bei Maironio eilėmis ir aš, 2G klasės mokinė Viktorija Ščiukaitė su ištrauka iš Alvydo Šlepiko knygos ,,Mano vardas Marytė " ir, žinoma, Maironio kūrybos eilėraščiu. 

Labai džiaugiuosi, jog mokytojos ne tik mus skatino bei palaikė konkurso metu, bet ir aprodė rudenine nuotaika nuspalvintą Kauno senamiestį, plačiau papasakojo apie žymius pastatus ir svarbias asmenybes, iš kurių labiausiai įsimintini yra Maironis ir Juozas Tumas-Vaižgantas. Vaikštinėdami po senamiesčio gatveles aplankėme Vytauto Didžiojo bažnyčią, pamatėme Maironio skulptūrą gražiosios bažnyčios kieme, užėjome ir į Juozo Tumo-Vaižganto muziejų, kur turėjome galimybę priartėti prie jo kūrybos ir kasdienybės.

Taigi konkursas mums ne tik darbas, bet ir pažintis. Labai džiaugiuosi sudalyvavusi konkurse pati ir smagu už Nojų, kuris konkurse dalyvavęs pirmą kartą tapo laureatu!!! 

Ačiū mokytojoms už ypatingai įsimintiną dieną ir naujas patirtis.

2G klasės mokinė Viktorija Ščiukaitė

Nuotraukos:
A. Jašinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos