Kompetencijos, būtinos gyvenimui

  • Paskelbė : Sandra Jociuvienė
  • Paskelbta: 2022-10-27
  • Kategorija: Renginiai

Mes, mokiniai, besimokydami, visada bandome ieškoti mokymosi prasmės. Šiandien turėjome galimybę dar giliau paanalizuoti, ar užtenka gerai išmokti tam tikrus mokomuosius dalykus, turėti daug žinių, norint susikurti sėkmingą gyvenimą. Buvo ne tik įdomu, bet ir naudinga išklausyti visų septynių bendrųjų kompetencijų pristatymų, kuriuos rengė 7-4G klasių bendruomenės, pagalvoti, kuo jos svarbios ir kaip jas ugdytis pamokoje, popamokinėje veikloje, bendraujant, savanoriaujant ir t.t. Tuo pačiu buvo gera proga pamąstyti - o ar aš esu stiprus šioje srityje, kaip man įsivertinti, ką galėčiau daryti kitaip, kad tobulėčiau... Sutarėme sistemingai vykdyti 5-4G klasių mokinių kompetencijų ūgties savistabą Kompetencijų aplankuose numatant tolesnes ugdymosi kryptis.

Džiugino labai konkrečios mokinių asmeninės patirtys – savanorystė, gražūs tolerancijos pavyzdžiai ir drąsūs prisiimami klasės bendruomenės iššūkiai, pavyzdžiui, 1G klasės siekis 2022-2023 mokslo metams - ,, Nepasiduok ir pasieksi aukštumas!“

Mokinių taryba, kaip pilietinė organizacija, kviečia gimnazistus burtis ir registruotis į savanoriškos veiklos grupes, kurios rūpintųsi jaunesniųjų globa, patyčių ir žalingų įpročių prevencija bei mokytų pirmosios pagalbos https://www.manoapklausa.lt/apklausa/1418492259/ , o 2022-2023 mokslo metams skelbia iššūkį ,,Esu pats savo mokymosi vedlys“, kuris turėtų paskatinti mokytis savivaldžiai, prisiimant didesnę atsakomybę.

Austėja Abromaitytė, mokinių tarybos pirmininkė

Nuotraukos:
Vaidas Grišinas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos