Gimnazistų refleksija

  • Paskelbė : Vaidas Grišinas
  • Paskelbta: 2022-06-21
  • Kategorija: Renginiai

Baigiantis mokslo metams įprasta dar kartą apžvelgti ir įsivertinti ne tik mokomųjų
dalykų daromą pažangą, bet ir bendrąsias kompetencijas. Ir toks įsivertinimas atlieka labai svarbią ugdomąją funkciją – rodo kryptį, kaip mokiniui toliau sėkmingai ugdytis, tobulėti, bręsti kaip asmenybei.

Savęs analizavimo, refleksijos prasmingumą šį kartą gimnazistams padėjo suprasti buvusi gimnazijos mokinė, politikos mokslų trečio kurso studentė, LMS prezidentė ir Lietuvos švietimo tarybos narė Karolina Pralgauskytė. Ji, remdamasi savo gyvenimiška patirtimi, įtikinamai akcentavo, jog planuojant ateitį, ruošiantis savarankiškam gyvenimui, labai svarbu dalykines kompetencijas derinti su bendrosiomis kompetencijomis, kurios padeda savarankiškai, atsakingai ir aktyviai mokytis, tobulėti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Karolina, įsiklausydama į įvairiapusiškas mokinių nuomones, kvietė ypatingai vertinti savirefleksiją, kaip informacijos apie savo ugdymąsi rinkimą, kaupimą, interpretavimą ir naudojimą tikslams pasiekti, drąsino mokinius reikšti savo nuomonę, mokytis ją apginti, argumentuoti, teikti siūlymus, priimti teisingus sprendimus.

Nuotraukos:
Viktorija Ščiukaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos