Debatai

  • Paskelbė : Sandra Jociuvienė
  • Paskelbta: 2022-06-03
  • Kategorija: Renginiai

Grupė 1G ir 3G klasių mokinių, siekdami įsivertinti situaciją gimnazijoje, susijusią su elektroninėmis cigaretėmis,valandėlę praleido diskutuodami ir ieškodami problemos sprendimo būdų. Diskusijos dalyviai pasiskirstė į dvi grupes: teigiantieji,kurie tiki skelbiamos idėjos įgyvendinimu ir savo argumentais stengėsi ją įrodyti, ir neigiantieji, kurie netiki skelbiama idėja ir pateikė savus argumentus pozicijai sustiprinti. Mokiniai rėmėsi statistiniais duomenimis, realiais įvykiais ir kitais svariais argumentais. Elektroninių cigarečių tema gvildenta trimis aspektais: BLOGIS, ATSAKOMYBĖ IR IŠEITIS ( PROBLEMOS SPRENDIMAS).

Mokinių įžvalgose išryškėjo supratimas, kad sprendžiant šią problemą labai svarbus tėvų (šeimos) vaidmuo, mokinio sąmoningumas priimant sprendimus ( ką verta daryti ir ko neverta, kas naudinga, o kas žalinga ir kt.) ir pedagogų siekis apsaugoti mokinius nuo žalingų veiksnių.

Debatų metu gvildentus klausimus plėtosime toliau ir kartu su mokiniais ieškosime tinkamiausių metodų jauno žmogaus asmenybei ugdyti, socialinėms ir emocinėms kompetencijoms tobulinti bei atsparumui žalingiems veiksniams stiprinti.

Nuotraukos:
Vaidas Grišinas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos