Pamoka, kurioje visiems įdomu

  • Paskelbė : Andželika Jašinskienė
  • Paskelbta: 2022-11-25
  • Kategorija: Projektinė veikla

ir kai nėra galimybės šiltai tūnoti namuose su kakavos puodeliu rankose, laikas pakalbėti apie... meilę. Apie ką kitą galima kalbėti, perskaičius Šekspyro tragediją „Romeo ir Džuljeta“. Taigi 2022 m. lapkričio 23 d. pirmas dvi pamokas 8 klasės mokiniai aktyviai dalijosi mintimis apie tragiškai pasibaigusią jaunų žmonių meilę, pristatė atliktas užduotis. Įdomi, kiek kitokia pamoka. Po tokių pamokų informacija, knygos žinutės pasilieka atminty ilgesniam laikui.

Štai, ką rašo 8 klasės mokinys Kvintas Šmigelskis pasibaigus pamokoms:

Tais laikais, kai gyveno Šekspyro kūrinio „Romeo ir Džuljeta“ herojai,tėvai patys išrinkdavo savo vaikui sutuoktinį/ę. Bet ar jaunuoliai to troško? Tuomet tai buvo visiškai normalu. Tačiau vaikai nebuvo patenkinti, jie netgi nenorėjo. Tad dėl šios priežasties kildavo dramų tarp tėvų ir vaikų. Kūrinyje „Romeo ir Džuljeta“ konfliktas vyksta tarp dviejų skirtingų, tarpusavyje kovojančių šeimų. Jaunuoliai iš priešiškos aplinkos įsimyli vienas kitą. Ir tai nulemia tragišką dviejų jaunų žmonių meilės pabaigą.

Per dvi pamokas įvairiapusiškai išnagrinėjome tragediją „Romeo ir Džuljeta“ ir galiu drąsiai pasakyti: šią meilę prisiminsime ilgai. Trumpai apžvelgiu klasės draugų atliktus darbus.

Adelė su Smilte pagamino lankstinuką, pristatantį kūrinį. Gabrielius ir Martynas sukūrė tinklalaidę, kurioje kalbino dvasininką. Jie siekė išsiaiškinti, ar šis palaiko įsimylėjėlius, o gal smerkia? Supratome, kad dvasininkas jaunųjų pusėje.

Kipras ir Klaidas parašė laišką Džuljetai. Laiškas nuo Romeo atrodė rašytas kaip senovėje, kraštai juodi, deginti, susuktas ir surištas. Romeo kalbėjo apie savo jausmus ir ateities planus. Linas ir Deividas pristatė Romeo monologo vaizdinius ir gražiai paskaitė ištraukas iš monologo. Kristupas su Martynu sukūrė televizijos šou. Gabija ir Vaidas pristatė savo sukurtą esė, išraiškingai perskaitė, puikus turinys. Rūtenis aptarė svarbiausias tragiškų įvykių linijas. Eimantė kalbėjo apie veikėjų vertybes. Domantas aprašė krizines situacijas. Klaudijus su Santa rašė laiškus Kapulečiams, o šie - jiems.

Man ir visai klasei labai patiko pamokos. Nemaniau, kad bus taip įdomu pažiūrėti į senų laikų kūrinį. Visgi įdomu.

Kvintas Šmigelskis

Nuotraukos:
A. Jašinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos